Laat kwaliteit zien!

Haal nu je HKZ-persoonscertificering en sta met dit keurmerk voor kwaliteit.

Voorkennis over kwaliteit en kwaliteitssystemen is niet noodzakelijk!

Omslag_norm_zzpers-in-zorg-en-welzijn_04HR-web-724x1024.jpg

Wat betekent het keurmerk?

Het keurmerk houdt rekening met de eisen op het terrein van ondernemerschap, de kwaliteit van zorg- en dienstverlening en de wetgeving waaraan Zzp’ ers in zorg en welzijn moeten voldoen. Met het keurmerk tonen Zzp’ ers aan dat zij staan voor een eigen praktijk waar kwaliteit van zorg en duurzaam ondernemerschap een plek hebben.

Wat heb ik eraan?

Het HKZ-keurmerk voor Zzp’ ers in de zorg is een onafhankelijke toets van jouw professionele kwaliteiten en de kwaliteit van dienstverlening, en vormt zodoende een formele bevestiging daarvan richting je opdrachtgevers. Het persoonsgebonden keurmerk heeft een geldigheid van drie jaar.

HKZ-register

Zzp’ ers die het keurmerk hebben behaald, worden vermeld in het HKZ-register voor Zzp’ ers in zorg en welzijn, dat publiekelijk toegankelijk is.

 

Voor wie is deze training?

Het HKZ-keurmerk voor Zzp ’ers in de zorg is bedoeld voor verpleegkundigen, verzorgenden en begeleiders in de langdurige zorg en de thuis- en kraamzorg (niveau 3 t/m 7). HKZ heeft in samenwerking met belanghebbende partijen een norm/certificatieschema, ontwikkeld gericht op het bereiken en behouden van een hoge kwaliteit van dienstverlening. In het norm/certificatieschema is tevens vastgelegd dat via een zgn. assessment wordt getoetst of een Zzp ‘er aan de HKZ-norm voldoet. Het HKZ-keurmerk is op dit moment niet verplicht gesteld. Maar de verwachting is dat samenwerkende Zzp’ ers, opdrachtgevers, bemiddelaars of zorgverzekeraars het HKZ-keurmerk als eis gaan hanteren. Een organisatie zou dan als voorwaarde stellen dat jij HKZ-certificaathouder bent, wil je in aanmerking komen voor het vervullen van een opdracht voor deze partij. Hier en daar is dit al zo.

 

Wat ga je leren in deze training?

Na het traject heb je, mits je alle onderdelen uitgevoerd hebt:

 • Kennis over kwaliteitsmanagement in de zorg
 • Kennis over persoonscertificering
 • Kennis van de normparagrafen uit de HKZ-norm > ZZP’ ers in de zorg en welzijn (166:2018)
 • Kennis over het opstellen van een visie
 • Een visie opgesteld voor jouw bedrijf
 • Kennis over risicomanagement
 • De risico’s voor jouw bedrijf specifiek geïnventariseerd en geanalyseerd
 • Kennis over SMART-doelen stellen als ondernemer
 • Kennis over SMART-doelen stellen als zorgverlener
 • Specifieke SMART-doelen gesteld voor jou als ondernemer en zorgverlener
 • Individuele handvatten voor jouw bedrijf om daarna op eigen kracht de vragen voor het assessment te beantwoorden.

 

Wat houdt het traject in?

Je krijgt begeleiding en instructie, binnen de mate van het haalbare om op eigen kracht het certificaat te behalen. Je kunt uit twee varianten kiezen: Een Basismodule en een Basismodule Plus.

Voorkennis over kwaliteit en kwaliteitssystemen is niet noodzakelijk!

 

Individueel traject:

Samen maken we op maat afspraken wat jij nodig hebt en wat je van mij verwacht en bepalen dan wat de kosten zijn.

Basismodule:

De Basismodule bestaat uit een theoriegedeelte over kwaliteitsmanagement en wordt aangeboden door een leer app (4-6 uur zelfstudie) die je liefst voorafgaand aan de gezamenlijke bijeenkomst afgerond hebt. In de plenaire bijeenkomst (9:30-16:00) van minimaal 10 en maximaal 15 deelnemers gaan we na een kleine samenvatting van de theorie samen vooral praktisch aan de slag met de norm. O.a. door het opstellen van een visie, doelen stellen en risicomanagement uitvoeren. Vraag naar de prijs.

Basismodule Plus:

De Basismodule Plus omvat naast de genoemde basismodule een individueel gedeelte, bestaande uit een individueel gesprek (van bij benadering 2 uur) op maat, waarin je specifieke vragen kunt stellen en je individueel handvatten geboden worden om op eigen kracht de vragen voor het assessment te beantwoorden. Vraag naar de prijs.

 

Wat kun je nadat deze training is afgerond?

De training helpt je om volgens de genoemde HKZ-norm te laten certificeren.

 

Assessment

Het assessment wordt door een externe certificerende partij uitgevoerd. Hiervoor zijn aparte kosten te voldoen aan HKZ (www.hkz.nl).

Als je de training succesvol hebt doorlopen en na afloop de online vragen juist hebt beantwoord, ontvang je van ons een certificaat. Met dit certificaat kun je aantonen dat je de training hebt gevolgd en succesvol afgerond.

Wil je meer info?

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Klantervaringen

eight-1293840__480.webp

 

Klanten geven Allargando een 8,3 voor de training & begeleiding in het HKZ traject.

 

"Het HKZ traject was leerzaam. Er was voldoende ruimte om vragen te stellen en deze te betrekken op je eigen persoonlijke situatie. Ik heb Chantalle als een enthousiaste en geduldige docente ervaren die voor iedere deelnemer de tijd naam zijn of haar vragen te beantwoorden. Ik vond het fijn om iedere bijeenkomst het 'gemaakte werk' te evalueren om vervolgens met de feedback weer verder te kunnen gaan.

Fijn en zinvol traject dat mij goed heeft doen reflecteren naar eigen onderneming en aangeboden zorg en dienstverlening."

Jelle den Harder
www.zorgenondersteuningdenharder.nl